Er det lov å søke om finansiering på vegne av andre

Til tross for at det i dag er enklere enn noen gang tidligere å få innvilget en lånesøknad om et forbrukslån, så er det fortsatt mange som opplever avslag. Hva gjør man da hvis man «absolutt må» ta opp et slikt lån? Finnes det noen måte å få noen andre til å ta opp lån for en på?

På generelt grunnlag vil vi alltid si at det er en dårlig idé å ta opp lån på vegne av andre. Allikevel så er dette helt og holdent mulig, men før man gjør det bør man være klar over fallgruvene. For når man står ansvarlig for en annen persons gjeld kan man fort havne i betalingsproblemer selv og miste muligheten til å få egne lån i fremtiden.

Søke forbrukslån med medsøker

En metode dersom du ikke får innvilget søknaden på grunn av for lav inntekt, er å få noen til å søke sammen med deg. Dette er nok den beste løsningen hvis man har en god venn eller et familiemedlem som er villig til å stille opp. Da blir lånet fordelt mellom dere, men begge personene er like ansvarlige for at lånet blir betalt i henhold til nedbetalingsplanen. Dette er for øvrig en god løsning også når det kommer til kostnadene, ettersom to inntekter vil kunne føre til lavere rente enn ved en individuell søknad.

Ta opp lån på vegne av noen

Et annet alternativ, som blant annet er aktuelt hvis du har betalingsanmerkninger og ikke får lån av den grunn, er at du får noen andre til å ta opp lån for deg. Dette er kanskje noe mer risikabelt for låntakeren ettersom han blir ene og alene ansvarlig for lånet – uavhengig av hva avtalen dere imellom måtte si. Her kan det også være lurt å få en person med god økonomi til å ta opp lånet på vegne av deg, ettersom dette vil føre til redusert rente og mindre kostnader for din del.

Mange potensielle fallgruver

Penger er et sårt tema for mange, og har ødelagt mange vennskap og familiære forhold. Ettersom du personlig ikke kommer til å ha noe ansvar for lånet, så blir vedkommende som tar opp lån på vegne av deg nødt til å stole hundre prosent på deg. For hvis du slutter å betale for deg, så er det denne personen som selv blir nødt til å dekke avdrag og renter. Og det er her problemene begynner …

Konklusjon

Hvis man ikke får innvilget lån alene, så er det mulig å få «hjelp» til dette av andre personer. Avhengig av årsaken til avslaget på søknaden, så finnes det også flere løsninger. Får man avslag på grunn av for lav inntekt kan det være lurt å søke om lån sammen med noen. Er det derimot betalingsanmerkninger som er grunnen til avslag, så vil man selv ikke ha noen direkte kontakt med banken. Da er man nødt til å be noen andre ta opp et lån, og deretter overføre pengene til en.